Har du brug for en at tale med?

Har du nogensinde været ramt af sorg? Har du oplevet, hvor pinefuldt det kan være at føle et kæmpe savn til en, du har mistet, og som stod dit hjerte nært?

Det er en helt naturlig menneskelig mekanisme at opleve stor sorg, når du mister en god ven eller et nært familiemedlem. Det er derfor også helt naturligt at tale om denne sorg med andre mennesker. Går du alene rundt med sorgen og med savnet, får du ikke sat ord på denne. Du får ikke delt den med nogen, og du risikerer blot opbygge en ensomhedsfølelse – en følelse af at du står alene med de svære tanker.

Det er derfor vigtigt at tale med andre om dine tunge tanker, om dit tab. Har du folk i sin omgangskreds at tale med, gælder det naturligvis om at benytte sig af denne mulighed. Ofte kan det dog være svært at finde mennesker, der i længden kan rumme den smerte, den sorg og det savn, du føler. Du har måske en god ven, som du kan tale om tingene med, en ven, som lytter og er der for dig. Men selvom din ven virkelig er lyttende og hjælpsom, betyder det ikke, at din sorg forsvinder. Ja, måske har du brug for at tale med en anden om din sorg, selv flere måneder eller år efter du oplevede tabet.

Løsning og Korning Sogne tilbyder samtale og hjælp til selvhjælp

Har du brug for en at tale med, så er der hjælp at hente. Løsning og Korning Sogne er en menighed, der tilbyder samtaler og hjælp til selvhjælp til alle, der har mistet en, de holdt af. Samtalerne er ikke et tilbud om terapeutisk behandling, de er slet og ret samtaler. Menigheden forstår nemlig vigtigheden af, at der er nogen i den anden ende, når man kæmper med savn og tunge tanker.

Der er ingen krav om, at du skal være troende eller på anden vis være vant til kirke eller kristendom for at henvende dig. Alle er velkomne – børn, unge og voksne – for som Løsning og Korning Sogne fremhæver, så er vi ”fælles om livet og fælles om dets til tider hårde vilkår”. Dertil kommer, at alle præster, sognemedhjælpere og samtalepartnere naturligvis har tavshedspligt. Dine samtaler forbliver altså private. Der er blot tale om, at du får en samtalepartner, der kan hjælpe dig med at få sat perspektiv på dine tanker og reflektere over dem på en måde, som forhåbentlig gør, at du kan ane en lysning midt i mørket.

På denne side finder du oplysninger om, hvordan du kan få kontakt til en at tale med.

Begravelses Service: Et vigtigt initiativ

I Begravelses Service ved vi naturligvis godt, at det er de færreste, der bor i nærheden af Løsning og Korning Sogne, og som har tilknytning til denne menighed. Vi synes dog alligevel, det er vigtigt at skabe opmærksomhed om deres samtale-tilbud, da initiativer som dette er uvurderlige.

Vi ved, hvor afgørende det er for personer, der gennemgår faser af dyb sorg og savn at tale med andre mennesker, så de ved, at de ikke står alene med deres problemer og svære følelser. Ganske vist bor du måske ikke i nærheden af Løsning eller Korning, men du ved nu, at tilbud som dette findes, og det er muligt, at din lokale menighed tilbyder samme mulighed for at få en at tale med. Det er i hvert fald værd at undersøge, hvis du står i en situation, hvor du har mistet en person tæt på dig. For det vil utvivlsomt give dig større håb for fremtiden, hvis du har en du kan tale med, og som du kan dele de følelser, som er så svære at sætte ord på, med.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s