Anbefaling: Bog om livsvigtig organisation

Har du hørt om frivilligorganisationen Livslinien? Den blev stiftet i 1995 af Morten Thomsen, som selv havde forsøgt at tage sit eget liv. Den tilfældighed, der gjorde, at han overlevede, har betydet, at et kæmpe antal danskere på årsbasis nu modtager selvmordsforebyggende rådgivning. Hele 14-15.000 henvendelser modtager organisationen nemlig om året, og her sidder 240 frivillige rådgivere parat til at hjælpe de selvmordstruede igennem den hårde tid.

Filosofien er, at det at tale om den krise, man gennemgår, og det at blive mødt af forståelse frem for undren og foragt kan betyde forskellen mellem liv og død. De folk, der ringer ind til Livslinien, har nemlig ikke nødvendigvis et oprigtigt ønske om at dø. Ofte mangler de blot en at tale med om de problemer, de har.

”Egentlig ønskede jeg ikke at dø – jeg kunne bare ikke finde ud af livet”

I de 23 år, Livslinien nu har eksisteret, er selvmordstallet i Danmark mere end halveret. Det er denne udvikling, som Lisbeth Wissings bog ”Egentlig ønskede jeg ikke at dø – jeg kunne bare ikke finde ud af livet” beskriver. Bogen sætter Livsliniens frivillige rådgivere, akutopkald og fortrolige, livgivende samtaler mellem personer, der aldrig har mødt hinanden før, under lup. Dertil sætter bogen fokus på alle de politiske kampe, organisationen har taget for at gøre det muligt for selvmordstruede og kriseramte mennesker at få livsnødvendig rådgivning.

Begravelses Service: Bogen italesætter et vigtigt emne

I Begravelses Service har vi stor respekt for det arbejde, Livslinien udfører. Vi er nemlig også af den overbevisning, at det er vigtigt at tale om døden. Døden må aldrig blive tabubelagt, noget, man undgår at tale om, fordi det kan synes svært eller ubehageligt. Døden er et livsvilkår, og det er derfor helt naturligt at tale om den, uanset om man gør det i en alvorlig tone eller ej.

Vi kan derfor også kun opfordre til at læse Lisbeth Wissings bog om Livslinien. Vi mener nemlig, at det er vigtigt at sætte fokus på det arbejde, Livslinien udfører – og det gør denne bog i allerhøjeste grad. Bogen giver et dybdegående indblik i en organisation, der redder liv, i en organisation, der tror på vigtigheden af dialog mellem mennesker om svære emner. Det er temaer, som vi i Begravelses Service altid har på sinde, og som vi kun kan anbefale andre også at beskæftige sig med.

Læs mere om bogen ”Egentlig ønskede jeg ikke at dø – jeg kunne bare ikke finde ud af livet”.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s