Begravelses Service

Begravelses Service er begejstret for DR Ultra’s nye programmer om døden

Begravelses Service oplever tit, hvor svært det kan være for mange børn og unge at tale om døden. Derfor er vi hos Begravelses Service rigtig glade for at se et nyt tiltag hos DR Ultra – DR’s ungdomskanal. En serie af tv-programmer, der sætter ord på døden med målet om at gøre det mindre tabuiseret for børn og unge at tale om den.

Hos Begravelses Service ser vi det som noget ganske naturligt, at der er mange børn og unge, der har svært ved at håndtere sorg og tale om døden, bl.a. fordi mange i den alder endnu ikke har haft døden tæt på livet. Og med et rimelig tabubelagt emne som ’Døden’, er det heller ikke noget, der bliver snakket meget om i skolerne, medierne eller generelt bare i dagligdagen. Dog kan man ikke komme uden om, at man bliver mødt af døden på et eller andet tidspunkt i sit liv. Derfor mener vi også, at det er yderst relevant, at DR i marts måned sætter fokus på emnet og af samme grund står vi hos Begravelses Service altid klar til at besvare spørgsmål, der kunne være i forbindelse med døden.

DR Ultra taler om død i børnehøjde

De to programserier fra DR Ultra hedder ”Den er til dig, Far” og ”Døden og jeg”.

”Den er til dig, Far” er en dokumentarserie, hvori man følger drengen Mathias på 13 år i det første år efter hans fars død. Mathias fortæller selv om, hvordan det er at miste sin far og savne ham og samtidig skulle leve videre på normal vis.

I serien ”Døden og jeg” tager værten Nicoline i hvert afsnit ud og besøger børn, som har mistet et kæledyr. Sammen snakker de om, hvordan det er at have døden tæt på livet. Der bliver talt om død og sorg, samt hvad livet egentlig er for en finurlig størrelse og til sidst hjælper de hinanden med afskeden.

Hos Begravelses Service har vi altid været fortalere for at sætte ord på døden, og vi synes derfor, at programserierne fra DR Ultra er et både sympatisk og relevant træk fra DRs side. Godt gået.

Du kan læse mere om serierne her, hvor der også findes direkte links til programmerne.

Skulle man have spørgsmål om døden, begravelser eller lignende er der altid mulighed for at kontakte Begravelses Service. Få flere informationer på Begravelses Service’ website.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s