Begravelses Service

Kære læsere

Vi har hos Begravelses Service efterhånden holdt ”åbent hus” på en række cafeer med stor succes. Sidste gang med forfatteren Stine Buje, som har skrevet bogen, der handler om at få inspiration til samtaler om livet før døden. Bogen er baseret på Stines egne erfaringer fra da hun mistede sin mor.

Ud over det så har vi hos Begravelses Service også stået klar til at besvare de spørgsmål, som der naturligvis kommer i løbet af sådan en aften. Der har været rigtig mange spørgsmål fra deltagerne. Spørgsmålene har spændt lige fra det meget eksistentialistiske til det helt konkrete. Alle spørgsmål dog med fokus på, hvad ”man må” i forbindelse med den sidste afsked. Vi har hos Begravelses Service fået belyst mange af de muligheder, der rent faktisk er i forbindelse med begravelsen, især for dem der ønsker en traditionel afsked i kirken eller et i andet trossamfund samt for dem, der ønsker en afsked, hvor de selv bestemmer forløbet og ikke er bundet af bestemte religiøse ritualer.

Udgifterne ved en begravelse

Hos Begravelses Service gør vi meget for at høre efter de ønsker, der er fra afdøde og de pårørende i forbindelse med, at de skal forberede at tage afsked med en kær og ønsker, at ceremonien bliver helt rigtig.

I denne forbindelse rådgiver Begravelses Service ligeledes om den økonomi, der er i forbindelse med en begravelse. Udgifterne til en begravelse består af mange elementer. Udgifterne til bedemanden dækker blandt andet over planlægning og ansvar for forløbet, herunder transport og kommunikation/anmeldelse til korrekte myndigheder (link til vores beskrivelse af opgaver). Udgifterne der er forbundet med en begravelse dækker dog i lige så høj grad over alle de udgifter, der ligger uden for bedemandens område. Det er for eksempel kirkegård/krematorium, stenhugger, blomster og mindesammenkomst

Uanset om udgifterne betales via bedemanden, eller om man selv skal betale det ved leveringen, bliver de samlede udgifter til begravelsen ofte en betragtelig udgift. Især i de tilfælde, hvor afdødes konto er spærret kan dette være en udfordring, hvis udgifterne skal betales inden begravelsen. I de tilfælde, hvor muligheden for at betale udgifterne umiddelbart er vanskelige, hjælper Begravelses Service med at finde ud af finansieringen indtil der er overblik over boets økonomi og de forskellige muligheder, der findes for at søge om hjælp til betalingen af udgifterne. Begravelses Service kan hjælpe med at få boet ekspederet i skifteretten og med at finansiere udgifterne indtil boets konti åbnes. Vi kender lovgivningen og alle procedurer og juridiske formaliteter, præcis som en advokat og ofte kan vi starte ekspeditionen, allerede efter vores første møde.

Lad bedemanden hjælpe

I den sorg, der følger med et dødsfald, er de pårørendes overskud ofte ikke stort og netop derfor vælger de fleste ofte at rådføre sig med en bedemand, som kan overtage ansvaret for alle de praktiske ting, der skal ordnes efter et dødsfald.

Da økonomien ved et dødsfald hænger meget tæt sammen med den efterfølgende dødsbobehandling, har Begravelses Service fundet det naturligt også at tilbyde rådgivning på det område. Vi har hos Begravelses Service derfor en afdeling, der er dedikeret til dødsbobehandling. Her gør de det muligt for os, at hjælpe de pårørende igennem hele forløbet omkring dødsfaldet – og ikke kun omkring begravelsen.

Den komplekse opgave

Mange mener, at man ikke må tjene penge på døden. Men sandheden er, at en begravelse er en kompleks opgave, der involverer mange parter og en betydelig økonomi, og ganske som at præsten og graveren på kirkegården skal have løn, skal bedemanden også betales for sine ydelser. Vi må blive bedre til at åbne vores sind og se på at vi lever i år 2015 og vi må se at komme videre og slippe de fordomme og meninger, som der lå til grund for bedemændenes ry flere årtier tilbage.

Jeg, Bonett Trusell, har nu været ansat i Begravelses Service i over et år, og jeg har stor respekt for faget og for alle mine kollegaer for det store stykke arbejde, de ligger for dagen – og i høj grad mest for deres empatiske involvering og støtte for de efterladte, der er i en meget svær tid.

Begravelses Service vil stadig gerne holde en masse gode ”åben hus”-arrangementer med vores egne fagfolk samt med forskellige inputs og talere udefra. Vi ser hos Begravelses Service frem til at kunne bidrage til at vi får spredt viden og erfaring ud til en masse mennesker, samt forhåbentlig til at få blødt op for mange af de tabuer, som stadig florerer rundt derude.

Hold øje med Begravelses Services arrangementer, som er efterspurgte og hurtig booket på Facebook (link: https://www.facebook.com/BegravelsesServiceApS)

Hold øje med vores arrangementer, som er efterspurgte og hurtig booket, på Begravelses Service Facebook. Se også vores hjemme side www.begravelsesservice.dk samt vores samarbejde med  afskedsceremoni.dk.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s