Begravelses Service

Begravelses Service om begravelser og bisættelser

Ceremonien for begravelser kan deles op i 2 kategorier. De fleste vil ikke være klar over den forskel, der ligger i en begravelse og en bisættelse, forklarer Begravelses Service. Den mest simple forklaring er, at en begravelse er når en afdød begraves – dvs. i ordets bogstaveligste forstand begraves. Dette kaldes også ”jordfæstelse”.

En bisættelse er når den afdøde bliver brændt. Også kendt som ”kremering”, uddyber Begravelses Service. Hvilken ceremoni der vælges kommer an på den afdødes ønsker. Hvis den afdøde ikke har taget stilling til dette inden sin død, vil det være op til anmelderen at træffe beslutningen for den afdøde.

Anmelderen af et dødsfald

Anmelder er den person, der melder dødsfaldet til sognet (for Begravelses Service vil dette være sognet i København ellerandre steder på Sjælland). I de fleste tilfælde oplever Begravelses Service, at anmelder vil være et nærtstående familiemedlem, da anmelder vil stille sig ansvarlig overfor at gennemføre begravelsen eller bisættelsen efter bedste evne og overbevisning.

Anmelder vil derfor også være den person, der tegner overfor Begravelses Service. Det kan for mange tage hårdt på dem, at ceremonien ikke giver mulighed for et sidste farvel i form af og se den afdøde. Begravelses Service kan dog glæde disse personer med beskeden om, at man har mulighed for at se den afdøde en sidste gang, før de bliver sænket i jorden eller bliver kremeret. Dette kan eksempelvis ske, når Begravelses Service afhenter den afdøde, eller i kapellet før begravelse- eller bisættelsesceremonien.

Et sidste farvel

Der kan være forskellige grunde til, hvorfor en person ønske at se den afdøde, oplever Begravelses Service. For nogle giver det en mulighed for et sidste farvel. For andre kan det berolige dem på dagen for begravelses- eller bisættelse ceremonien, oplever Begravelses Service.

Om der skal afholdes en begravelse eller en bisættelse er det op til den afdøde, ligesom det også er op til den afdøde, hvorvidt de ønsker en præst fra den danske Folkekirke. Er afdøde ikke medlem af folkekirken, vil udgangspunktet være at afdøde ikke ønskede en præst ved sin begravelse- eller bisættelsesceremoni, forklarer Begravelses Service. De pårørende kan dog, hvis de er medlemmer af Folkekirken, ønske en præst til begravelsen. Ligeledes kan de pårørende frabede sig en præst ved ceremonien på trods af, at afdøde var medlem af den danske Folkekirke. Der er altså stort set altid mulighed for at få en præst til at være til stede, forsikrer Begravelses Service.

Begravelses Service bistår hele vejen

Lige meget hvilken ceremoni der vælges, vil Begravelses Service altid stå for at arrangere et møde imellem den ansvarlige for ceremonien og præsten.

Om man ønsker at bekendtgøre ceremonien eller ej er op til de pårørende til den afdøde, siger Begravelses Service. Nogle vil ønske en privat og intim ceremoni, hvor andre ønsker at bekendtgøre det og gøre ceremonien offentlig. Dette kan ske igennem dødsannoncer på nettet og i aviser. Begravelses Service vil bistå med valg og udformning.

Lige meget hvilken vej afdøde eller pårørende vælger at gå i forhold til ceremoni, er Begravelses Service – med mangeårig erfaring og kendskab til procedurer – klar til at hjælpe pårørende igennem denne svære tid.

 

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s