Begravelses Service: Retten til et sted at sørge er en menneskeret, ikke en tro

muslimsk_kirkegaard_begravelses service

”Efter den grove hadforbrydelse på den muslimske gravplads ved Brøndby natten til den 6. juni står vi i afmagt og sorg. Afmagt over vandaliseringen af de jordiske rester af vores kære. Sorg over for hvilket samfund vi bevæger os hen imod som danskere.

Vi er ved at skabe et samfund, hvor hulkende mødre samler deres kæres ødelagte gravsten op. Et samfund, hvor børn ser flænsede blomster på forældrenes grave. Et samfund, hvor hadforbrydelser imod muslimer får lov at gå ubemærkede hen!

Lys for Fred og Sjæl er en markering udsprunget af unge, som ønsker at samle alle i solidaritet på tværs af kulturer og religioner. Vi ønsker at stå skulder ved skulder med de pårørende og berørte.”

Sådan stod der på Facebook siden ”Lys for fred og Sjæl” som Haifaa Awad har oprettet i håb om, at vi alle kan være enige i, at dette ikke er det samfund, vi har lyst til at bevæge os hen imod. Uanset om hærværk skyldes ”drengestreger” (som Københavns Politi udtrykte det) eller om det er deciderede hadforbrydelser imod muslimer, mener vi hos Begravelses Service klart at det er noget, som vi alle må tage afstand fra og tage ansvar for, at sådan et Danmark vil vi ikke have.

Bare ”drengestreger”?

At politi kalder det drengestreger har ikke været ment som en nedladende eller ligegyldig udtalelse, formoder vi hos Begravelses Service måske kan skyldes, at H.C. Andersens gravsted på assistent Kirkegård på Nørrebro var skændet et par dage forinden, men uden politiet i øvrigt sammenligner de to tilfælde af hærværk. Politiet efterforsker sagen og skriver i en pressemeddelelse, at de ikke vil udelukke, at der kan være et politisk motiv bag hærværket.

Uanset hvad der er motivet, så mener vi hos Begravelses Service ikke at det er i orden at skænde gravsteder. At krænke døde mennesker, døde babyer, m.m. er jo ikke drengestreger – det må være et forsøg på at fortælle noget, at sende et budskab, og jeg tror personligt ikke på, at man vil gøre så meget ondt bare for sjov.

Begravelses Service hjælper alle

Hos os i Begravelses Service arrangerer vi begravelser i alle trossamfund, på alle kirkegårde samt efter hvilken som helst religiøs overbevisning, så tøv ikke hvis du får brug for hjælp, vi er her 24 timer i døgnet for dig.

Kh Bonett Trusell / blogger hos Begravelses Service

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s