Moderkærlighed


Man kan jo spørge sig selv, om mange ting omkring begravelser. Hvornår er det rigtigt – hvornår er det forkert? Hvad der er tabu, og hvad der ikke er lader vi hos Begravelses Service være op til det enkelte individ af afgøre, men alligevel er der noget, der rører sig inde i os, når vores trygge og vante rammer omkring døden og en begravelse ændrer sig og nye tider dukker op.

Jeg, ansat hos Begravelses Service, har valgt at kalde det ”en mors kærlighed”, fordi jeg kan se det smukke i det, hun har valgt at gøre for sin søn Brayden. Om det er rigtig eller forkert, skal jeg ikke gøre mig til dommer over. Læs historien her på Begravelses Services blog og se hvad du syntes.

Historien er fra USA og handler om en mor, der tabte sin søn i kampen mod kræft.

For godt et år siden fik Brayden på bare 5 år konstateret en sjælden form for kræft i hjernen, og siden kæmpede han, med sin mors ord, som en superhelt mod den forfærdelige sygdom. Sønnen var nemlig vild med superhelte og dyrkede – trods den dødbringende sygdom – sin lidenskab for mænd med superkræfter til det sidste.

Desværre forgæves

Trods en omfattende strålebehandling gav hans lille krop op den 8. maj, men midt i sorgen besluttede Braydens mor, at han skulle have en begravelse, der var en superhelt værdig. Hun fik derfor de seks mandlige familiemedlemmer, der skulle bære sønnens kiste, til at klæde sig ud som Spiderman, Superman, Batman, Hulk og andre superhelte.

I dag er der så meget debat om, at vi burde være bedre til at skrive, hvad vi ønsker af vores egen død, men for de fleste er det, at tale om døden, stadig et tabuemne – og vi føler os lidt ilde til mode, når snakken går ind på døden. Hos Begravelses Service beskæftiger vi os med døden hver dag, men for andre kan det være noget af det sværeste, at snakke om.

Et sidste farvel

Fakta er, at vi måske både kan hjælpe og støtte vores efterladte – og måske få en indre ro, hvis vi selv vælger, hvordan vi vil sige det sidste farvel. Hos Begravelses Service har vi mange gange hørt folk ytre ordene ”Bare jeg vidste, hvad han/ hun ville. Vi fik aldrig talt om det ”.

I bund og grund skylder vi os selv, at bringe den viden videre i form af et eventuelt ”Min sidste vilje”, som kan fås gratis hos Begravelses Service og de fleste andre begravelsesforretninger – eller som kan printes ud fra nettet.

Hvis du vil læse mere omkring Brayden end det, du har læst her på Begravelses Services blog, kan du følge ham på Facebook på Brayden Denton Foundation – Braydens Heroes

KH BonettTrusell

(Medieansat i Begravelses Service)

 

 

 

 

 

 

 

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s